Søfragt: Situationen i Det Røde Hav

Situationen i Det Røde Hav er eskaleret, og det påvirker logistikken. Vi giver et overblik her.

Den aktuelle situation i området omkring Det Røde Hav giver udfordringer for den maritime sikkerhed med angreb mod kommercielle skibe fra blandt andre Maersk, Hapag Lloyd og MSC. Det medfører forsinkelser, begrænset kapacitet og omlægning af ruter for kommercielle skibe.

Flere rederier, blandt andet MSC, Maersk, CMA CGM och Hapag Lloyd, prioriterer sikkerheden og har besluttet at stoppe passage gennem Det Røde Hav og Suez-kanalen, indtil situationen er bedre, men ruten syd om Afrika tager mindst 10 dage længere og medfører øgede fragtomkostninger. Derudover pålægger rederierne et krigstillæg for de berørte ruter.

Denne force majeure-hændelse hindrer DACHSERs evne til at overholde aftaler og forpligtelser, indtil alle påvirkninger og afvigelser som følge af situationen er afklaret, og vi forbeholder os retten til at suspendere alle rate- og transittidsaftaler med din virksomhed for alle aktuelle søfragtforsendelser mellem Europa og Asien.

Vi overvåger situationen nøje, men anbefaler, at du booker dine transporter i så god tid som muligt og mindst to til tre uger i forvejen. Hvis du har spørgsmål eller har brug for yderligere information, er du som altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic