Kinesisk nytår: Sådan påvirker det logistikken

Den 10. februar 2024 kan kineserne fejre starten på et nyt år (dragens år). Vi giver et overblik over, hvordan det påvirker logistikken.

På det kinesiske fastland begynder en uge med helligdage på den kinesiske nytårsaften. Nedenfor har vi samlet et overblik over, hvilken betydning det kinesiske nytår kan have for din forsyningskæde, og hvordan du kan forberede dig.

 

Hvornår falder det kinesiske nytår?

Kina: 9.-17. februar

Hongkong: 10.-13. februar

 

Hvad sker der under det kinesiske nytår?

Perioden med officielle fridage i Kina starter den 9. februar og løber frem til og med den 17. februar. I denne periode har de fleste virksomheder lukket, og mange genåbner først den 19. februar.

Visse produktionsfaciliteter vil være lukket ned i længere tid eller genåbne med begrænset personale. De er som regel tilbage på normale produktionsniveauer efter fire til seks uger.

Alle toldkontorer i hele Kina vil holde lukket på de nationale helligdage. Derfor vil der ikke være mulighed for toldklarering eller inspektion af østgående forsendelser, der ankommer til Kina på en af de nationale helligdage i forbindelse med det kinesiske nytår.

 

Sådan forbereder du dig

  • Læg en langsigtet plan, og del din ordreprognose med os så tidligt som muligt, så vi kan planlægge vores ressourcer i god tid og dække dine behov.
  • Øg din lagerbeholdning. Fabrikkerne genoptager normalt deres sædvanlige produktionsniveauer fire til seks uger efter det kinesiske nytår.
  • Tag højde for længere transittider i din planlægning.
  • Planlæg afgange fra terminaler i Kina et par dage før starten på helligdagene i forbindelse med det kinesiske nytår, og sørg for, at din produktionsplan svarer til gate-in-tidspunkterne.

Du er altid velkommen til at drøfte dine behov med os, så vi kan hjælpe dig med at finde den bedste måde at holde din forsyningskæde kørende på uden afbrydelser gennem hele det kinesiske nytår.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic